Marine Inland Toolkit

Risico's binnen Inland Marine zijn erg instabiel en kunnen van dag tot dag veranderen. Inland Marine biedt een uitgebreide dekking voor risico's bij bedrijven in de transport-, constructie- en maritieme industrie. Risico's waarvoor wij een oplossing bieden zijn bijvoorbeeld:

  • Truckers, magazijnmedewerkers en warehouses
  • Scheepswerven, havens en terminaloperators
  • Opgravingen, straat-, weg- en marietieme aannemers
  • Elektronische apparaten, speciale apparatuur en andere eigendommen
  • Bouw- en installatierisico's

Best Fit & Minimum Premium

Best Fit 

Land -en werkmateriaal

Minimum Premium

Minimum premie € 7.500,-

Schadevoorbeelden

Een bouwbedrijf heeft op vrijdag 26 augustus 2016 een verlies geleden aan een gloednieuwe graafmachine. Het verlies werd door de klant ingediend op 1 september om 07:33 uur. Het was cruciaal om de machine te laten inspecteren en reparaties te starten. De inspectie werd op dezelfde dag om 8:15 uur toegewezen aan een goedgekeurde taxateur. De beschadigde machine werd de volgende dag geïnspecteerd en reparaties werden gestart om de uitvaltijd van de klant te beperken.

Een klant diende een claim in voor schade aan een trailer door een brand die zich verspreidde naar vijf extra verzekerde eenheden. De claim betrof de totale vernietiging van twee tractoren en vier trailers voor een gezamenlijke waarde van € 500.000,-. Na ontvangst van de claim heeft de schadebehandelaar onmiddellijk contact opgenomen en een ​​inspectie uit laten voeren door een specialist en een taxateur.

De inspectie van de apparatuur werd binnen 72 uur na het verlies voltooid. De specialist onderzocht alle eenheden die bij het verlies betrokken waren en bekeek de bewakingsbeelden. Na voltooiing van het onderzoek werd vastgesteld dat de brand ontstond door een fout in de koeling van de trailer. De fabrikant werd hier direct van op de hoogte gebracht.