Marine Cargo Toolkit

Transportverzekering

Onze Marine Cargo polissen dekken het vervoer van goederen over zee, over land of door de lucht. De dekking wordt doorgaans op basis van All Risks geleverd voor fysiek verlies of schade gedurende de gehele reis van "warehouse tot warehouse". Onze polissen kunnen worden uitgebreid met dekkingen voor de opslag van goederen, montage, etc. Neem gerust contact met ons op om onze mogelijkheden te bespreken.

Klanten hebben toegang tot ons wereldwijde netwerk van Marine Loss Control Engineers. Zij kunnen helpen de maritieme risico’s van klanten te identificeren en oplossingen te leveren zodat risico's tot een minimum worden beperkt. De doorgewinterde professionals van het team hebben gemiddeld 25 jaar ervaring in de branche en de meesten hebben een licentie als Master Mariners met zeegaande ervaring.

Best Fit & Minimum Premium

Best Fit 

Fabrikanten, importeurs & exporteurs, chemie, project cargo, consumer goods. Onze klanten zijn bij voorkeur middelgroot tot groot in omvang en hebben een multinationaal karakter.

Minimum Premium

Minimum premie € 7.500,-. Minimum premie voor een internationaal programma € 15.000,-

Product Informatie

Om meer te weten te komen over dekkingen en speciale kenmerken & voordelen van deze verzekering

Marine Loss Control Engineering

Bij AIG geloven we dat we verder kunnen gaan dan traditioneel risicomanagement. Door samen te werken met onze klanten en makelaars kunnen wij een op maat gemaakte dienst met toegevoegde waarde bieden. Zo kunnen we voldoen aan de wederzijdse behoeften op het gebied van bedrijfs- en activabescherming.

Onze Marine Loss-Control Engineering diensten zijn aangepast voor specifieke klanten. Bijvoorbeeld fabrikanten, scheepsterminals, havens en scheepswerven, logistieke dienstverleners, aannemers en megajachteigenaren. Door onze wereldwijde aanwezigheid kunnen wij een perfecte oplossing bieden voor multinationals die op zoek zijn naar een op maat gesneden dekking en locatiespecifieke services. 

Schade voorkomen

Wij helpen klanten verliezen te vermijden door potentiële risico's te analyseren en te minimaliseren

Schade beheersen

Wij helpen klanten potentiële schades te voorkomen door historische verliesfrequentie- en trends te analyseren en actie te ondernemen om kwetsbaarheden aan te pakken

Effectieve communicatie

We verbeteren de klant zijn risicomanagement door open communicatie te onderhouden tussen klant en Loss Control Engineer

Marine Loss Control Engineering

Onze deskundige en ervaren Loss Control Engineers beoordelen het risico van klanten en bieden oplossingen om risico's te minimaliseren en om ladingen veilig te leveren. Zo worden het handels- en transportrisico's verminderd en kostbare vertragingen tot een minimum beperkt.

Schadevoorbeelden

Onze klant, een handelsbedrijf dat keukenmateriaal importeert, had een lading siliconen kookapparatuur verscheept ter waarde van ongeveer € 1,3 miljoen. Wij ontvingen een claim voor schade aan de goederen die was ontstaan ​​tijdens het transport. Door een chemische geur was de apparatuur onbruikbaar geworden voor de verkoop. De schade werd gedekt door onze stock-through put polis. Deze polis geeft dekking voor vervoer over zee, over land en tijdens opslag. De lading was opgeslagen in een magazijn van een lokaal expeditiebedrijf.

AIG wees een lokaal expertisebureau aan om te onderzoeken wat de oorzaak van de schade was. Door gedetailleerd onderzoek van de omgeving van transport en opslag, concludeerde men dat de geur werd veroorzaakt door een andere lading die naast de kookapparatuur in het magazijn was geplaatst.

Tijdens een transport van Europa naar Azië ontdekte een bulkcarrier met ongeveer 55.000 ton bemesting dat er dampen uit twee van de ruimen kwamen. Het schip moest uitwijken naar de dichtstbijzijnde haven en de laadruimen werden overspoeld met zeewater om de stijgende temperatuur te verminderen. Het schip ging vervolgens naar haar bestemming waar alle lading was gelost. AIG had de hele lading aan boord verzekerd voor ongeveer € 20 miljoen en bijna de helft van de lading werd aangetast door het vuur en het bluswater.

Een team van onder meer brandexperts en de Marine Complex Adjuster van AIG begeleidde de verzekerde tijdens het claimproces. Nadat forensisch onderzoek bevestigde dat de lading niet het vuur veroorzaakte, bezocht AIG de verzekerde en verzorgde snel een aanbetaling van € 3 miljoen. Bovendien konden onze inspecteurs verliesderving minimaliseren door vóór het begin van het regenseizoen goede waarden te halen uit de verkoop van bergingen. Negen maanden nadat het verlies plaatsvond, werd de verzekerde volledig gecompenseerd voor € 6,8 miljoen dollar. We hebben de verzekerde ook geholpen bij het terugvorderen van zijn onverzekerde schade in een volgende herstelvordering op de vervoerder.