Skip Level Navigation

Jouw Marine Cargo Toolkit

 
NL    /    FR    /    ENG
 
 

Onze Marine Cargo polissen dekken het vervoer van goederen over zee, over land of door de lucht. De dekking wordt doorgaans op basis van All Risks geleverd voor fysiek verlies of schade gedurende de gehele reis van "warehouse tot warehouse". Onze polissen kunnen worden uitgebreid met dekkingen voor de opslag van goederen, montage, etc. Neem gerust contact met ons op om onze mogelijkheden te bespreken.

Klanten hebben toegang tot ons wereldwijde netwerk van Marine Loss Control Engineers. Zij kunnen helpen de maritieme risico’s van klanten te identificeren en oplossingen te leveren zodat risico's tot een minimum worden beperkt. De doorgewinterde professionals van het team hebben gemiddeld 25 jaar ervaring in de branche en de meesten hebben een licentie als Master Mariners met zeegaande ervaring.

 
 

Best Fit & Minimum Premie

AIG Marine levert maatwerk. Dit betekent dat wij graag met je aan de slag gaan om ook voor de meest uitdagende risico’s tot een gepaste oplossing te komen.

Best Fit

Fabrikanten, importeurs & exporteurs, chemie, project cargo, consumer goods.

Onze klanten zijn bij voorkeur middelgroot tot groot in omvang en hebben een multinationaal karakter.

Minimum premie

Minimum premie € 7.500,-

Minimum premie voor een internationaal programma € 15.000,-

 
 

Schadevoorbeelden

Onze klant, een handelsbedrijf dat keukenmateriaal importeert, had een lading siliconen kookapparatuur verscheept ter waarde van ongeveer € 1,3 miljoen. Wij ontvingen een claim voor schade aan de goederen die was ontstaan ​​tijdens het transport. Door een chemische geur was de apparatuur onbruikbaar geworden voor de verkoop. De schade werd gedekt door onze stock-through put polis. Deze polis geeft dekking voor vervoer over zee, over land en tijdens opslag. De lading was opgeslagen in een magazijn van een lokaal expeditiebedrijf.

AIG wees een lokaal expertisebureau aan om te onderzoeken wat de oorzaak van de schade was. Door gedetailleerd onderzoek van de omgeving van transport en opslag, concludeerde men dat de geur werd veroorzaakt door een andere lading die naast de kookapparatuur in het magazijn was geplaatst.

Tijdens een transport van Europa naar Azië ontdekte een bulkcarrier met ongeveer 55.000 ton bemesting dat er dampen uit twee van de ruimen kwamen. Het schip moest uitwijken naar de dichtstbijzijnde haven en de laadruimen werden overspoeld met zeewater om de stijgende temperatuur te verminderen. Het schip ging vervolgens naar haar bestemming waar alle lading was gelost.

AIG had de hele lading aan boord verzekerd voor ongeveer € 20 miljoen en bijna de helft van de lading werd aangetast door het vuur en het bluswater.

Een team van onder meer brandexperts en de Marine Complex Adjuster van AIG begeleidde de verzekerde tijdens het claimproces. Nadat forensisch onderzoek bevestigde dat de lading niet het vuur veroorzaakte, bezocht AIG de verzekerde en verzorgde snel een aanbetaling van € 3 miljoen. Bovendien konden onze inspecteurs verliesderving minimaliseren door vóór het begin van het regenseizoen goede waarden te halen uit de verkoop van bergingen. Negen maanden nadat het verlies plaatsvond, werd de verzekerde volledig gecompenseerd voor € 6,8 miljoen dollar. We hebben de verzekerde ook geholpen bij het terugvorderen van zijn onverzekerde schade in een volgende herstelvordering op de vervoerder.

Leer het team kennen

 
Cargo

Cargo

Underwriters, Claims- en Account Handlers

Ons ervaren team van underwriters, loss control engineers, schade- en account behandelaars staan altijd klaar om je te helpen

Leer ons kennen

Connecting Strengths

AIG Contact Guide

Al onze contactgegevens. Altijd bij de hand.

Download hier

Jouw Marine Cargo Toolkit